Без прозорци – Вземете Acer Aspire One с Linux

By | октомври 11, 2021

Acer Aspire One вече е много сред малките лаптопи, наричани още нетбуци. Но ако искате да харчите още по -малко, помислете дали да не закупите вашия лаптоп Acer с операционна система Linux, а не с Windows. Има няколко версии на Linux и заедно с мини лаптопа Acer се нарича Linpus Lite. Той има същия вид и усещане като Windows, така че няма да бъдете напълно изхвърлени и имате някои предимства с Linux, а не само цената

Ниска цена на лаптоп

Изведнъж операционната система Linux е безплатна, където Windows не. Така че цената на всеки компютър, зареден с Linux, включително Acer Aspire One, ще бъде по -ниска от тази с Windows, поне с 50 долара по -малко.

По -бърз и по -сигурен компютър

Linux е много стабилна операционна система, която се използва на милиони компютри. Той работи по -бързо и заема по -малко място от Windows поради рационалния си код, но все пак е здрава и сигурна операционна система. Всъщност е много рядко вирус да атакува лаптоп на Linux (поради работата на разрешенията за файлове), без всъщност да се нуждае от антивирусно приложение.

Лесен за използване

Сега не всички версии на Linux са достъпни за незабавна употреба. Някои свикват. Версията на Linpus Lite за Linux обаче е много лесна за използване, извън кутията. Веднага щом включите компютъра си, ще получите екран с Connect (с вашия интернет и имейл), Work (текстообработка, електронни таблици и т.н.), Fun (игри, редактиране на снимки и т.н.) и Files ( четири кутии). за да намерите вашите документи, музика и снимки). Няма празен работен плот, не е нужно да се опитвате да разберете къде е програмата от бутона Старт. Начинаещите потребители ще могат бързо да изберат тази лесна и интуитивна Linux среда.

По -евтини приложения

Нетбукът на Acer, зареден с Linpus, има приложенията, от които се нуждаете, за да влезете в земята. Имате офис пакет (текстов процесор, електронна таблица, презентация, рисунка), имейл, сърфиране в мрежата, календар, игри и др. Има много други приложения, които можете да изтеглите, за да стартирате на Linux, много от тях безплатно, като Gimp редактиране на снимки.

Ако Linux е страхотен, защо повече хора не го използват?

Тъй като Windows доминира на пазара, за други хора и компании е трудно да проучат други форми на изчисления. Истината е, че има някои приложения, които няма да работят с Linux и ако трябва да използвате някои специални приложения, уверете се, че работят на Acer mini. Въпреки това, всички видове приложения са достъпни в Linux, от текстообработка до редактиране на видео до игри от първо лице и всичко, което можете да направите в Windows, може да се направи в Linux. Най-вече, ако използвате компютъра си за писане, рисуване и правене на снимки и мини лаптопът Acer Aspire One, натоварен с Internet-Linpus Linux Lite, ще работи добре за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *